Auckland 20101108
Jag var lite orolig för hur det skulle gå. Tullen i Nya Zeeland gör väldigt klart för en att man riskerar upp till fem års fängelse om man försöker smuggla in livsmedel i landet. I min resväska hade jag några burkar med Fyris Senap, som jag tänkt att ge bort till min kusin Nicholas, som bor i Auckland. Bäst, menar tullen, är att inte chansa utan deklarera vad man har och hoppas på det bästa. Jag måste säga att mitt möte med tullaren blev ganska förvirrat.Han tittade på min blankett och undrade vad det var som jag ämnade föra in.
- Senap, svarade jag.
- Hur mycket, undrade han då och rynkade pannan.
- Bara ett par burkar, sa jag.
- Va, hur mycket betalde du för dom, undrade han med en väldigt rynkad panna.Då förstod jag att han hade läst om min tv-utrustning, som på pappret är värd 500 000. Vi skrattade båda och han sa att det var lugnt med senapen.
På måndagen (idag) har vi jagat rätt på ett stativ till min filmkamera. Via Tv New Zealand så fick jag kontakt med en fotograf som hade rejält med utrustning i garaget på sin villa. Han sa att han blivit blåst tidigare och behövde därför ta ett kort på mig. Lite nyfiken blev jag på hur hans fotoalbum ser ut. Men nu har jag i alla fall en kontakt, så är du utan stativ i Auckland så vet jag ett ställe.Klara hos stativmannen så åkte upp på Mount Eden. (Har inte hunnit läsa på, men tror att det är en gammal vulkan). Här uppe får man en fantastisk vy över Auckland.
Imorgon ska vi börja filma skolan, Bucklands Beach Intermediate School. Vi ville åka förbi redan idag, för att inte behöva köra vilse och komma försent till vårt möte med rektorn imorgon bitti. När vi gick runt skolan och kikade så hittade vi en ung lärare som hette Jonathan och som gärna guidade oss runt och berättade om deras verksamhet. Stället känns kanon och de har väldigt färgrika och fina klassrum.
Rummen på vårt motell har både Brödrost, kylskåp, micro, vattenkokare och the Holy Bible. Vi passade på att handla lite på en supermarket. För min del så blev det chips med smak av Marockansk citronkyckling, Feijoa juice (annanas-guava) och lite torkat kött. Jag vet inte varför jag alltid väljer märkliga och nya smaker, men det kanske någon kan analysera.
1 kommentar:
Tack love, nu är det ok att du är på andra sidan jorden. Håll oss uppdaterade med fina bilder, och text så klart :-)
Skicka en kommentar